Aktuellt från medlemsföreningarna

Barnplantorna

Hörselrapport 2022 handlar om regionernas utvecklingsarbete och förutsättningar för likvärdighet. Länk till rapporten horselrapport_2022-03-01.pdf (barnplantorna.se)

Barnplantorna har gett ut handboken: Grattis, du har blivit förälder! Alla föräldrar till nyfödda barn behöver bli lyckönskade till sitt barn, när de påbörjar en ny ”resa” i sitt liv, som förälder. En resa fylld av glädje och lycka men också av oro och osäkerhet. Har du fått ett barn med en funktionsnedsättning känns det säkerligen till en början som om du inte har någon annan att dela erfarenheter med.

Hörselskadades riksförbund (HRF)

HRF Talks lanserades under hörselveckan 12-18 oktober 2020. Kunskap, inspiration och hörselsmarta idéer i en serie korta föredrag, med forskare, journalister, artister, författare, ledare, bergsbestigare och andra spännande personer. Totalt sju textade ”20-minuters-talks” finns på HRFs hemsida.

Sveriges Dövas Riksförbund (SDR)

Handbok för föräldrar till döva barn lanserades 14 oktober 2020. Sveriges Dövas Riksförbund. I denna efterlängtade handbok riktad till föräldrar och andra anhöriga har SDR samlat material, berättelser och information som kan ge vägledning. Kanske kan du som är förälder eller anhörig hitta några svar på tankar, frågor och funderingar kring döva och svenskt teckenspråk. Handboken kan också med fördel bli en del av den information som erbjuds från regionerna till föräldrarna, exempelvis från hörselvården. Handboken kan beställas via mail till sdr@sdr.org.

close

Hej där 👋
Trevligt att träffas!

Registrera dig för att få våra
senaste nyheter direkt till din inkorg!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.