Filmbibliotek

Svenska Audiologiska Sällskapet fyller 50 år!

I samband med att vi arrangerade Svensk Audiologisk konferens den 21–22 november i Göteborg skapade vi en film där vi bjöd in några olika personer som bland annat berättar vad de tyckt varit roligast med audiologi, om olika utmaningar och milstolpar samt hur de ser på audiologins framtid. De ger oss även några goda råd! Här kan ni titta på filmen som presenterades på konferensen och lyssna till ett urval av vad de berättade. Längre ned på sidan finns filmerna i sin helhet.

Vi vill höra fler röster! Vi vill skapa ett helt filmbibliotek av våra olika audiologiska berättelser. Spela in din film och skicka till oss!

>Instruktioner för filminspelning finns här.

Elsa beskriver bland annat ämnet audiologi och varför det är så viktigt för oss inom hörselvården att samarbeta. Vi behöver vi bli fler med hörselkompetens och hjälpas åt att sprida varför det är viktigt att kunna höra och hur roligt det är att jobba med hörsel. Stort tack Elsa för ditt bidrag!
Jan Peter har 45 års erfarenhet av att arbeta inom audiologi. Han berättar varför audiologi är så viktigt för den enskilde människan. Han berättar om olika utmaningarna inom svensk hörselvård och audiologi genom åren. Jan Peter poängterar att audiologi är en absolut förutsättning för att en åldrande befolkning ska fungera i samhället. Tack Jan för ditt bidrag!
Anders berättar om hur han snubblade in i audiologin och varför han valt att stanna kvar. Ju längre han arbetat inom audiologin desto mer meningsfullt har det känts. Det verkar vara något speciellt med audiologi. Anders skickar med flera goda råd och uppmaningar bland annat: -Hörselvård är en nyckelspelare på folkhälsoområdet. Tack Anders för dina tankar!
Margareta som också kallas Maggan har lång erfarenhet av att arbeta som audionom. Här berättar hon om utvecklingen som skett och hon visar vad ett så kallat ”lakan” var. Maggan ser med viss oro på bristen på audionomer och delar med sig av tips på hur audionomyrket kan göras mer attraktivt. Tack Maggan!
Inger arbetade inom audiologin i 29 år och satt i SAS styrelse under fem år. Inger beskriver den mångfald som finns inom svensk audiologi och SAS- en rikedom att ta vara på! Tusen tack Inger för din film!
Här har vi Björn som är grundaren till Hagermans meningar- ett välkänt taluppfattningstest inom svensk audiologi. Björn berättar bland annat om vad han har arbetat med inom sin långa audiologiska yrkesbana och vad som har varit roligast. Tack Björn för ditt bidrag!
Claes har en lång erfarenhet inom audiologin, både kliniskt och inom forskning/utbildning. I den här filmen berättar om några viktiga milstolpar. Han delar med sig av den fragmentisering han sett på med en viss oro inom svensk hörselvård men han ser ändå ljust på framtiden. Han poängterar att det är lusten som driver vårt arbete! Tusen tack Claes för ditt bidrag!
Inger är för många känd som lärare vid audionomutbildningen i Lund. Audionomer ligger Inger kärt i hjärtat och här delar hon med sig av både professionen och utbildningens utveckling. Tusen tack Inger för din berättelse!
Satu beskriver både utmaningar och möjligheter med utvecklingen inom audiologi, både gällande professionen och den egna utvecklingen. Stort tack Satu för din berättelse!
Stig var en pionjär inom SAS, han var med att skapa stadgarna en gång i tiden. Han berättar vidare om den utveckling som skett och belyser fyra viktiga trendbrott inom audiologin. Han ger oss bland annat rådet att hänga med i en utveckling som går snabbt! Tack Stig för dina tankar!

Hej där 👋
Trevligt att träffas!

Registrera dig för att få våra
senaste nyheter direkt till din inkorg!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.